
Azi, cafea după reţeta lui H:
Fără să măsori volumul de apă, aproape umpli ibricul, pentru că nu te saturi dintr-o ceaşcă. Apa se fierbe şi se ia de pe foc. Când se linişteşte, se pune cafeaua (cam 8-10 linguriţe, indiferent de cantitatea de apă). Ibric pe foc, clocot, ibric depărtat – bis. Juma' de linguriţă de zahăr în ibric, un sfert în cană. Amestec în cafea, în ibric, clocot, depărtat – bis. O picătură de apă rece, ca să se "lase" cafeaua mai repede. Cinci minute pauză. Se toarnă. Ah, şi încă ceva: cafeaua prăjită nu are gust bun dimineaţa. Aşa că ibricul trebuie să fie umed în intreg interiorul, pentru ca la clocot să nu... ai înţeles ideea.
Un comentariu:
Sa nu ai parte de "morning glory?"
Ma rog acolo o ejaculare
Trimiteți un comentariu